Inspiration

Välkommen att hämta inspiration till din gyllene stig

Vi älskar båda att dyka in i dela det som ger oss stöd att hålla oss på den gyllene stigen. Varje gång vi kan stödja någon till mer självkärlek, mindre lidande eller att höja sin frekvens ger det näring och mening till våra liv. Tack för att du är här!

Livskonst i Nuet, september 2024:
Känslor och sånt!

Vi utforskar känslor, den andra basen för övandet av medveten närvaro. Vi landar in, känner och blir medveten om vårt hem 0-7 min. Undervisning och berättelser på temat 7-37 min.
Meditation i kontakt med olika känslor 37-57 min.

Livskonst i Nuet, augusti 2024: Hemma i kroppen

I denna video utforskar vi kroppen som en av 5 aspekter av en människa.
De närmaste månadernas Livskonst i nuet kommer fokusera på känslor, tankar och uppfattningar, som också är fundament för övandet av mindfulness i buddhistisk meditation.
Videon består av tre delar: intoning och landning, – 6 min, undervisning, 6-33 min, meditation, 33-56 min

Synd, Skam, Skuld Alltså!

Emma & Jem samtalar…
I detta samtal utforskar vi synd, skam och skuld för att se hur de orsakar oss bekymmer och hur vi kan förstå och omvandla dessa nedärvda idéer.

EFT Tapping på Skam och Skuld

Vi knackar på temat Skam/Skuld kring någon situation i livet som blev fel. Knacka med och känn om skammen/skulden kan börja lätta – i början kanske den förstärks en stund för att vi fokuserar på den. Om du inte gjort EFT (Emotional Freedom Technique) tidigare är det bra att börja med videon om hur man gör som ligger längre ner i denna lista.

Livskonst i nuet, juli 2024: Livets förunderliga flöde

Inspelning av denna online session med meditation och undervisning är audio.
Vi börjar med mjuka qigong rörelser ståendes som hjälper oss landa 5 min, Jem delar erfarenheter och insikter om temat och pilgrimsresa i Indien i Buddhas fotspår 23 min, guidad meditation där vi låter flödet av vår andning vara vårt ankare i stunden när vi observerar sensationer i kroppen, känslor, tankar på ytan och på djupet, samt tendenser och strömningar i vårt medvetande 28 min.

Modet att möta Lycka och Lidande

Välkommen till vårt samtal i morgonsoffan om temat Modet att möta Lycka och Lidande som vi inspireras av och även har som tema på höstens retreat.

Livskonst i nuet, juni 2024: Framme – Hemma

I denna video från juni 2024 erbjuder Jem stående och gående meditation, delar undervisning, berättelser och personliga erfarenheter på temat, leder en sittande meditation där vi tillåts vila in i nuvaro utan att prestera.

Känner du dig otillräcklig?

Om du är ny för EFT tapping kan du läsa om det via knappen nedanför först eller gå till videon om hur man gör längre ner i denna lista. Annars är det bara att knacka med.

Om EFT tapping

Mindful Relating

Välkommen till ett samtal om Mindful Relating och vad det väcker i oss.

EFT tapping – lär dig hur man gör

EFT står för Emotional Freedom Technique och är en kombination av österländsk akupressur och västerländsk psykologi. Genom att knacka på aku-punkter medan vi fokuserar på en känsla, en tanke eller ett minne som vi vill transformera kan vi skapa ett energi-flöde som gör att hjärnans fly/fäkta/frys reflexer kopplas bort. Här en en video som visar punkterna och hur det går till. Tekniken kan användas för självhjälp men också för djupgående terapi och omvandling med stöd av en terapeut.

Chanting

Jem sjunger mantrat I am valuble, you are valuble. Boosta dig gärna med detta mantra, denna sanning bortom hur du känner dig eller tänker om dig själv just nu.

Livskonst i nuet, maj 2024:
Andas – Lever – Ler

Varje månad kommer Jem erbjuda en timmes gratis, meditation och undervisning på olika ämnen under temat Livskonst i Nuet.
En timme att landa in i oss själva, i stunden och ta hand om och njuta av vår inre trädgård.
Meditationer kommer oftast vara sittandes, men kan också vara liggandes, ståendes eller i rörelse vid vissa tillfällen.
Timmen kommer ungefär att se ut så här:
– Välkommen – landa in (10´)
– Jem delar inspiration, berättelser och insikter som hjälper oss omvandla lidande och nära välmående i vårt liv (20`)
– Meditation (30`)